О Православной Церкви Библиотека

Інформаційна діяльність Української Православної Церкви

(журнал №13 Священного Синоду УПЦ від 26 лютого 2010 року)

ЖУРНАЛ №13

Засідання Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України

МАЛИ МІРКУВАННЯ: про інформаційну діяльність Української Православної Церкви.

Довідка: 25 грудня 2009 року в Москві під головуванням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила відбулось чергове засідання Священного Синоду Руської Православної Церкви, який розглянув питання про інформаційну діяльність Руської Православної Церкви та прийняв відповідні рішення (журнал № 119). З питань інформаційної діяльності Церкви та відносин зі ЗМІ було створено Комісію Міжсоборної присутності РПЦ. Постанова Архієрейської наради РПЦ від 2 лютого 2010 року містить розділ «Інформаційна діяльність».

 

УХВАЛИЛИ:

1. Благословити Синодальному інформаційно-просвітницькому відділу Української Православної Церкви координувати свою діяльність з Синодальним інформаційним відділом Руської Православної Церкви.

 

2. Рекомендувати інформаційним відділам і службам Синодальних установ та єпархій УПЦ координувати свою діяльність з Синодальним інформаційно-просвітницьким відділом УПЦ та своєчасно надавати необхідну інформацію про заходи, що можуть мати суспільний резонанс та можуть бути цікавими засобам масової інформації.

 

3. Доручити Синодальному інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ підготувати відкритий перелік засобів масової інформації (періодичних видань, кіно-, відео- та аудіопродукції) Української Православної Церкви, що рекомендовані для розповсюдження через систему церковної (єпархіальної, парафіяльної, монастирської) торгівлі.

 

4. Рекомендувати церковним і церковно-суспільним засобам масової інформації, що розташовані на території України, звертатися до Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ та надавати необхідні матеріали для проведення експертизи, включення в перелік загальноцерковних ЗМІ Української Православної Церкви та надання грифа «Рекомендовано Синодальним інформаційно-просвітницьким відділом УПЦ».

 

5. Рекомендувати єпархіальним та регіональним церковно-суспільним ЗМІ звертатися до Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ і надавати необхідні матеріали для включення періодичних видань (теле-, радіо- та інтернетпроектів) до переліку ЗМІ Української Православної Церкви.

 

6. Намісникам (настоятелькам) ставропігіальних монастирів забезпечити розповсюдження через систему церковної торгівлі тільки тих засобів масової інформації, а також кіно- та відео- продукції, що отримали відповідний гриф Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ та увійшли до переліку ЗМІ Української Православної Церкви.

 

7. Рекомендувати єпархіальним архієреям створити систему контролю за розповсюдженням церковних та церковно-суспільних ЗМІ на території єпархії та доручити єпархіальним інформаційно-просвітницьким структурам координувати свою діяльність з Синодальним інформаційно-просвітницьким відділом УПЦ.

 

8. Доручити Синодальному інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ розробити систему заходів щодо підвищення рівня професійної підготовки співробітників інформаційних служб синодальних установ, єпархіальних інформаційних відділів та прес-служб.

 

9. Нагадати єпархіальним архієреям про обов’язкову передплату усіма парафіями офіційного видання УПЦ «Церковної православної газети» та її розповсюдження в державних, освітніх, медичних та виправних установах єпархії.

 

 

 

Related posts

Масоны рассказывают о себе — «сделать мир лучше»

admin

Из дневника венгерского посла: Как правильно бить попа

admin

Карфикова Ленка: Толкование на надписания псалмов

admin

Коментарии