в Запорожье Новости

Бройде передал Президенту обращение по поводу рейдерства в Запорожье

25 августа, в Киеве возле здания Администрации Президента Украины прошла акция протеста, организованная членами центра патриотического воспитания молодежи «Пересвет», центра защиты и взаимопомощи ветеранов «Надежда», а также журналистами газеты «Запорожский Криминал» и редакции Интернет-издания «Запорожское Время».

Митингующие подготовили обращение к Президенту Украины Виктору Януковичу с просьбой прекратить противоправную деятельность преступной рейдерской группировки под руководством известных запорожских олигархов: владельца ТМ «Хортица» Евгения Черняка и владельца ТМ «Хлебодар» Бориса Шестопалова.

Обращение принял представитель Администрации Президента отдела по работе с обращениями граждан.

Напомним, как ранее сообщали СМИ, по фактам противоправных действий уже арестован помощник Евгения Черняка Александр Блохин.

 

Президенту України

Януковичу В.Ф.
01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

Запорізької обласної громадської організації

«Запорізький обласний правозахисний

антирейдерський комітет

(комітет захисту конституційних прав власників)»

Запорізької міської громадської організації

«Запорізький центр захисту та взаємодопомоги ветеранів «Надія»

Запорізької обласної громадської організації

«Спілка інвалідів запорізького краю»

Запорізької міської молодіжної громадської організації                                                                                          «Центр патріотичного виховання молоді «Пересвіт»

Редакції газети «Запорізький кримінал»

Редакції Інтернет-сайту — http://timeszp.com

Шановний Вікторе Федоровичу!

Вважаємо за необхідне повідомити Вас, що в м. Запоріжжя діє організована група осіб, яка вчинила ряд протиправних рейдерських захоплень майнових комплексів та земельних ділянок в м. Запоріжжя,  здійснює погрози фізичної розправи щодо журналістів, що викривають діяльність такої групи, та вчиняє інші правопорушення чинного законодавства.

Зокрема, даною групою осіб було проведено неправомірне захоплення таких підприємств як конструкторське підприємство «Елміс», ТОВ «Консорціум «Енергомашінжинірінг», ВАТ «Запорізький проектний інститут «Промбудпроект», Група компаній «Баядера» (ТМ «Хлібний дар»), супермаркет будівельних матеріалів «Метро» та ін.

Вказана група осіб організована відомим запорізьким бізнесменом Черняком Євгеном Олександровичем, активну участь в діяльності групи також приймає запорізький бізнесмен Шестопалов Борис Борисович.

В процесі рейдерських захоплень зазначеними особами вичинялася незаконна протидія господарській діяльності вказаних підприємств, що передбачено ст. 206 Кримінального кодексу — Протидія господарській діяльності. Захоплення супроводжувалося підробкою документів, що передбачено ст.ст. 358, 366 КК.

В умовах складної економічної ситуації здійснення незаконних рейдерських захоплень вкрай негативно позначається на розвитку нашої держави. Дуже важливо припинити будь-яку діяльність, що виходить за рамки правого поля, адже протягом останніх років рейдерство в Україні перетворилося на справжню суспільну катастрофу, яка не тільки загрожує розвиткові економіки України та спричиняє колапс правової системи, а й робить сумнівним перспективи існування та розвитку в Україні приватного середнього та малого бізнесу.

Більше того, за наявною в нас інформацією Шестопалов Борис Борисович та Черняк Євген Олександрович у своїй підприємницькій діяльності шляхом подання недостовірних відомостей свідомо допускають порушення податкового законодавства, з метою отримання більшого прибутку.

Якщо інформація відповідає дійсності, то Черняком Є.О.  та Шестопаловим Б.Б. порушуються норми податкового законодавства, а саме ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування»:               1. Платники  податків  і   зборів   (обов’язкових   платежів) зобов’язані: 1) вести   бухгалтерський   облік,   складати  звітність  про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання  у терміни, встановлені законами; 2) подавати  до  державних  податкових   органів   та   інших державних органів відповідно до законів декларації,  бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів); 3) сплачувати належні суми податків  і  зборів  (обов’язкових платежів) у встановлені законами терміни; Не виключено, що наслідком таких неправомірних дій, Черняк Є.О. та Шестопалов Б.Б. незаконним шляхом ухилилися від сплати податків у значних розмірах, що передбачено ст. 212 Кримінального кодексу «Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)». Окрім викладеного слід зазначити, що 12.08.2010 р. на сайті http://timeszp.com опублікована стаття «На ЛВЗ «Хортица» наложен штраф в размере 360 миллионов гривен», в якій вказано про наявність порушень податкового законодавства на заводі, що належить Є.О. Черняку, що дає змогу припускати про вчинення правопорушень результатом яких є несплата податків підприємств, що належать Є.О. Черняку.               18.08.10 в статті «Колосс на глиняных ногах» опублікованій на зазначеному сайті звертається увага на арешт Володимира Матвєєва — фінансового директора Шестопалова Бориса Борисовича, у зв’язку з підозрою в ухиленні від сплати податків. Дана публікація дає також підстави припускати факт причетності і самого Шестопалова Б.Б. до фінансових махінацій свого фінансового директора. Крім того звертаємо Вашу увагу, що будь-які спроби журналістів висвітлювати неправомірність діяльності вказаної групи осіб, супроводжувалося незаконному перешкоджанню діяльності таких журналістів, а також погрозами фізичної розправи, що передбачено ст. 171 КК — Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Також, 30 січня 2010 року, був виявлений факт поширення підробленого випуску газети «Запорізький кримінал», газети, що в своїх публікаціях неодноразово вказувала на незаконну діяльність зазначених бізнесменів.

Інтернет-сайти, на яких виходили публікації про наявність порушень законів у діяльності вказаних осіб ставали об’єктами хакерських атак. Так, в лютому 2010 р. були проведені DOS-атаки з метою перешкоджання нормальній роботі Інтернет-сайтам, що співпрацюють з газетою «Запорізький кримінал» — http://timeszp.com та http://criminalzp.com. В результаті таких дій, сайти не працювали кілька днів, чим унеможливили подальшу публікацію новин на них протягом цього терміну. Редакція Інтернет-сайтів та газети вважає, що атака була здійснена з боку осіб, що причетні до випуску фальшивого номеру газети «Запорізький кримінал», адже газета, в рамках співпраці, кілька разів друкувала на своїх сторінках публікації з http://timeszp.com/. Редакція вважає, що до здійснення такої атаки причетні особи, відносно яких здійснювалися публікації на сайтах http://timeszp.com, http://criminalzp.com та у газеті «Запорізький кримінал».

09 лютого 2010 р. на Лишенка Сергія Сергійович, що на момент нападу очолював організацію — видавника газети «Запорізький кримінал» в м. Запоріжжя в районі перетину пр. Металургів та пр. Леніна був скоєний напад з боку невідомих осіб, в результаті якого були нанесені тілесні ушкодження середньої тяжкості, відповідальність за умисне нанесення яких передбачена в ст. 122 Кримінального кодексу «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження».

Також в ніч з 21 на 22 лютого 2010 р. був здійснений напад Жирченка Михайла Сергійовича з боку невідомих осіб, що на момент нападу працював на посаді юрисконсульта ТОВ «Газета «Запорізький кримінал». Михайлу Сергійовичу були заподіяні легкі тілесні ушкодження, при тому, що заволодіння його майном не відбулося.

В ніч з 23 на 24 лютого 2010 р. в приміщення підвального типу, що знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Правди, 20, було здійснене протиправне проникнення невідомими особами. В цьому приміщенні знаходиться редакція газети «Зеркало Запоріжжя», редакція Інтернет сайту http://www.zerkalo.net.ua., а також технічна редакція газети «Запорізький кримінал». В результаті проникнення було порушено нормальну роботу редакції, так як невідомі  вчинили безлад в приміщенні, розкидавши по кімнаті документи та предмети канцелярії, були зламані сейфи. Звертається увага на те, що такі матеріальні цінності як гроші, комп’ютери, фотоапарати, диктофони не були викрадені, що свідчить про те, що протиправне проникнення не було вчинено з метою крадіжки саме цього майна

Зазначені вище дії, грубо порушують діюче законодавство України, так як обмежують право на свободу слова, що закріплене в Конституції. Відповідно до ст. 34 Конституції України:

«Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб — на свій вибір.

Здійснення цих прав може бути обмежене законом в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров’я населення, для захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації, одержаної конфіденційно, або для підтримання авторитету і неупередженості правосуддя».

На підставі вищевикладеного просимо Вас втрутитись в ситуацію, що склалася та перевірити наведені факти на предмет відповідності дійсності, та у випадку встановлення правопорушень посприяти тому, щоб винні особи були притягнуті до юридичної відповідальності згідно чинного законодавства.

З повагою,

Голова правління                                                                                   

Запорізької обласної громадської організації

«Запорізький обласний правозахисний

антирейдерський комітет

(комітет захисту конституційних прав власників)»                                      _________С.С. Лишенко

Related posts

Киев.Сегодня утром под Верховной Радой собрание националистов — «предпринимателей»

admin

Качиньский уверен, что ”береза диаметром в 40 сантиметров не должна была оторвать крыло”

admin

Узнав, что Кальцев не будет мэром, вор украл у него телефон за 14 тысяч!

admin

Коментарии